Kaleien

Kaleien: De authentieke uitstraling voor je buitenmuren

Bij Roelants & Roelants zijn we gespecialiseerd in het kaleien van buitenmuren. Kaleien is een oude techniek waarbij een dunne laag kalkpleister met water op de muur wordt aangebracht. Het resultaat is een unieke en authentieke uitstraling.

Natuurlijke materialen voor duurzame muren

Kaleien wordt gedaan met natuurlijke materialen, waardoor het een duurzame en ecologische keuze is. Het kalkmengsel reguleert vocht in de muur, waardoor het minder snel zal barsten of scheuren. Bovendien is het ook nog eens brandwerend.

De voordelen van kaleien

Kaleien is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, het heeft ook praktische voordelen. Zo werkt het vochtregulerend en heeft het een positieve invloed op de isolatie van je woning. Bovendien beschermt het je muur tegen weersomstandigheden zoals wind, regen en zon.

Een unieke uitstraling voor je woning

Met kaleien geef je je woning een unieke uitstraling. Je kan kiezen uit verschillende tinten, afhankelijk van de kleur van de ondergrond. Door de dunne laag en de structuur van de kalkpleister, blijft de textuur van de ondergrond zichtbaar wat bijdraagt aan de authentieke uitstraling.

De voordelen op een rijtje:

  • Authentieke uitstraling
  • Natuurlijke en duurzame materialen
  • Vochtregulerend
  • Positieve invloed op isolatie
  • Bescherming tegen weersomstandigheden

Wil je meer weten over kaleien en wat wij voor jouw gevel kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Enkele realisaties

Meer info nodig?

Contacteer ons voor meer details hoe we uw project op maat tot een goed einde krijgen