Decoratieve technieken

Als schildersbedrijf zijn wij gespecialiseerd in verschillende decoratieve technieken om uw interieur en exterieur een unieke uitstraling te geven. Hieronder lichten we enkele van onze meest gebruikte technieken toe.

Kaleien

Deze techniek wordt gebruikt voor het bekomen van een authentieke uitstraling van uw gevel. Bij het kaleien wordt een dunne laag pleister op de gevel aangebracht met een kwast, die zich zal vasthechten op de meeste minerale ondergronden zoals bakstenen en gevelstenen. Hierdoor ontstaat een ademende, vochtregulerende laag die zorgt voor uitstekende bescherming van uw gevel.

Kalkverven

Kalkverf wordt gebruikt voor het creëren van een natuurlijke uitstraling in uw interieur. Naast een mooie ‘cloudy’ look heeft kalkverf nog een aantal voordelen. Deze verven zorgen bijvoorbeeld ook voor een goede vochtregulatie van de wanden en dragen bij tot een gezonde luchtkwaliteit in huis. Hierdoor is het een zeer geliefde optie voor allerlei leefruimtes.

Microtopping en microcement

Deze techniek gebruiken wij voor het creëren van een minerale look in uw interieur. Microtopping is een minerale afwerking waarbij we vloeren, muren, meubels of andere objecten een natuurlijke en eigenzinnige uitstraling geven.

Pattineren

Met deze techniek worden verf- of andere afwerkingslagen op een bepaalde manier aangebracht zodat een verouderde, doorleefde uitstraling ontstaat. Het resultaat is een unieke, authentieke look die past bij verschillende interieurstijlen.

Stucco en Mortex

Deze technieken worden gebruikt voor het creëren van een naadloze, waterdichte afwerking op uw wanden en vloeren. Deze materialen bestaan uit een combinatie van cement, kalk, graniet en/of hars en is zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Minerale verven

Deze verven worden vervaardigd van natuurlijke materialen zoals kalk en leem die met water gemengd worden om een verf te bekomen. Deze verven hebben verschillende positieve invloeden op uw interieur zoals bv. het reguleren van vocht in de ruimte en de luchtkwaliteit. Deze afwerkingen zijn geschikt voor zowel interieur als exterieur.

Structuurverven

Met deze techniek wordt er reliëf aangebracht op uw wanden, wat zorgt voor een speels en interessant effect. Deze verfsoorten zijn in verschillende texturen en kleuren verkrijgbaar en kunnen op maat gemaakt worden naar uw wensen.

Lakken

Naast decoratieve afwerkingen zijn we ook gespecialiseerd in het lakken van verschillende oppervlakken. Zo kunnen we bijvoorbeeld uw buitenramen voorzien van een duurzame laklaag die beschermt tegen weersinvloeden.

Enkele realisaties

Meer info nodig?

Contacteer ons voor meer details hoe we uw project op maat tot een goed einde krijgen