Dakcoating

Wit schilderen voor een koeler huis en lagere energiekosten

Met de toenemende warmte in steden en de klimaatverandering is het belangrijk om manieren te vinden om ons te verkoelen. Bij Roelants & Roelants dragen we ons steentje bij door gevels en platte daken wit te schilderen met een elastische, reflecterende en isolerende coating. Op deze manier kan het grootste deel van de warmte niet meer worden geabsorbeerd door het dak of gebouw, waardoor de temperatuur met 5-10 graden Celsius of meer kan worden verlaagd. Dit heeft niet alleen een positief effect op het binnenklimaat van uw woning, maar ook op uw energierekening.

Koelere omgeving binnen en buiten

Door uw dak en gevel wit te schilderen met een reflecterende coating wordt het grootste deel van de zonnestralen weerkaatst, waardoor de warmte niet meer in uw woning of pand kan doordringen. Hierdoor kan de temperatuur binnenshuis met enkele graden afnemen, waardoor uw airco minder hard hoeft te werken om uw woning koel te houden. Dit resulteert in lagere energiekosten en een betere luchtkwaliteit.

Elastische coating voor duurzaamheid

Onze elastische coatings zijn niet alleen reflecterend en isolerend, maar ook duurzaam. Deze coating is namelijk bestand tegen weersinvloeden en uv-straling, waardoor uw gevel en dak voor een lange periode beschermd zijn tegen verkleuring, scheuren en andere beschadigingen.

Bespaar op uw energierekening

Door uw gevel en dak wit te schilderen met een reflecterende coating bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. Door de verminderde warmteopname door uw woning of pand vermindert de “urban heat island” en worden de gevolgen van klimaatverandering vertraagd. Neem daarom gerust contact met ons op voor meer informatie over onze reflecterende coatings en hun voordelen.

Enkele realisaties

Meer info nodig?

Contacteer ons voor meer details hoe we uw project op maat tot een goed einde krijgen